Suggesties van de chef

Suggestie aperitief

Bloody orange 10,50

(Saint Germain / Hendrickx Gin / limoen / Ginger Ale / bloedappelsien)

Tournée minérale mocktail : Moscow maagd 8,50

(Ginger Beer / Ginger Ale / Limoen / almdudler / munt)

Voorgerechten

Franse jonge duif / erwtjes / pompoen 17,50

Klein potje Zeeuwse mosselen 16,50

Loempia met scampi / fijne groentjes 15,50

Witloofsoep / gerookte eendenborst snippers 9,50

Hoofdgerechten

Lamsschenkel / courgette / wortel / aardappel wedges / lamsjus 26,50

Bouillabaise “De Brasserie” / pommes chateau 27,50

Traag gegaarde kalfs rib-eye / courgette / zoete aardappel / wortelcrème / kroketten 28,50

Wijtingfilet / mangetout / groene asperges / cherry-tomaat / sla soepje / puree 26,50

Nagerechten

Tarte-tatin / tijm-roomijs 9,90

Limoen-yoghurt mousse / amandelkoekje 9,90



Graag houden wij rekening met uw speciale wensen, eventuele diëten en allergieën. De samenstelling van onze gerechten kan veranderen.

Om u een vlotte bediening te garanderen vragen wij u vriendelijk om vanaf 5 personen uw keuze te beperken tot 4 verschillende gerechten.

Bedankt voor uw begrip.

Voor de kleine honger

Borrelhapjes / tapas

Tapasbordje "De Brasserie" Grissini met Gandaham / zongedroogde tomaten / olijven / ansjovis / pecorino / chorizo

Gemengde warme borrelhapjes (15stuks) calamares, gefrituurde scampistaartjes, bitterballen, vlammekes, kippenboutjes

Bruschetta met tomaten / look / ajuin

Vleesplankje "De Brasserie"

Kindergerechten (tot 12 jaar)

Kinder portie filet pure met frietjes

Kinder hamburger met frietjes

Kipfilet met appelmoes en frietjes

Kinder lasagne

Kinder spaghetti



Pannenkoeken (tussen 15h en 18h)

Pannenkoeken suiker

Pannenkoeken siroop

Pannenkoeken confituur

Pannenkoeken met ijs en warme chocoladesaus

Normandische pannenkoek geflambeerd met Calvados





Lunch kaart (Tot 18 uur)

Pasta's

Huisbereide lasagne

Spaghetti bolognaise

Vegetarische groentelasagne met geitenkaas

Snacks

Toast cannibale

Hamburger / spek / Corsendonk kaas / sla / BBQ saus / frietjes

Wrap / kippenreepjes / sla / currydressing

Authentiek koninginnenhapje

Salades

Salade niçoise met gegrilde verse tonijn

Salade folle
(ganzenlever / tempura scampi / gerookte zalm / Gandaham)

Salade tijgerscampi
(gerookte zalm / mangodressing)

Salade geitenkaas
(gebakken spekjes / appel / honingvinaigrette)

Luikse salade
(Gelakt buikspek / gebakken aardappelen / boontjes / mosterdvinaigrette)

Salade Grand-mère
(spek / kip / champignons / sojascheuten)

Canadese kreeft Belle-Vue (600gr)



Onze salades worden geserveerd met brood.

Voorgerechten


Tomatenroomsoep

Consommé van grijze garnaaltjes en tomaat

Terrine van ganzenlever / brioche / vijgen / witte-uien confijt / speculaas

Rundscarpaccio / parmesan schilfers / pijnboompitten / rucola / crème van balsamico

Tonijn op twee wijzen / tartaar / crunchy / granité van appel en Hendrickx gin

Gebakken Sint-Jacobsvruchten / sojascheuten / prei / aardappelchips

Traag gegaard buikspek / slaatje van wittekool-witloof / rucola / pickels-vinaigrette

Duo van kaas- en garnaalkroket

Tijgerscampi's "De Brasserie" (pittig)

Tijgerscampi's met lookboter

Wandeling door onze voorgerechtenkaart (per 2 pers)

Oesters nr°2 Grevelingenmeer

Gegratineerde oesters nr°2 “Florentine”

Hoofdgerechten

Vleesgerechten

Steak tartaar (natuur of bereid) / verse frietjes

Mechelse Koekoek / knolselder / pompoen / crème van wortel / champignons / gebakken aardappelen

Diamanthaas / sjalotte / mergpijp / warme groentjes / Bordelaise / verse kroketten

Gelakte lamsribben / ratatouille-courgette / gebakken aardappelen

Varkenswangen / warme groentjes / verse kroketten

Gebakken kalfszwezeriken / kalfsfilet / gelakt buikspek / witloof / verse kroketten / bospaddenstoelen



Rundsvlees op zijn best

Gegrilde rib eye "Hereford" 4 weken gerijpt (300gr.)

Ierse filet pur (250gr.)


met peperroom, béarnaise, champignonroom of saus "De Brasserie" en verse frietjes



Visgerechten

Tijgerscampi's "De Brasserie" (pittig) / verse linguine

Tijgerscampi's in lookboter / verse frietjes

Reuze gamba’s / fris slaatje / tartaar / verse frietjes

Skrei / spinazie / courgette / gedroogde tomaatjes / witte wijnsaus / puree

Gebakken zeetong / slaatje / verse frietjes

Op vel gebakken zeewolf / wortel / prei / courgette / puree / garnalenmousseline

Canadese kreeft (600gr) / Oosterse groentjes / noedels / consommé van grijze garnaaltjes / gember / citroengras

Gegrilde tonijn / paksoi / sojascheuten / cherrytomaatjes / rucola-aubergine pesto / verse linguine

Vispannetje "De Brasserie" / puree




Veggie

Spaghetti met bospaddenstoelen / verse winter truffel

Groentelasagne met geitenkaas

Quinoa / champignons / rucolapesto / fijne groentjes / hummus

Bijgerechten

Huisgemaakte mayonnaise

Gebakken bospaddestoelen

Gemengde sla

Witloofsla

Warme groenten


Nagerechten

Kaasbordje “De Brasserie”

Huisgemaakte tiramisu met speculaas

Chocomousse

Crème brûlée

Apfelstrüdel met vanille-ijs

Gepocheerde peer / pistache-ijs / crème van speculaas

Dessertpaletje

Huisbereide ijsjes

Coupe vanille

Coupe dame blanche

Coupe advocaat

Coupe brésilienne

Coupe mokka

Coupe chocolade

Bananasplit

Trio van sorbet

Café glacé

Kinderijsje

Milkshake mokka of vanille

Milkshake banaan

Milkshake chocolade



Supplementen

Warme chocoladesaus

Advocaat