Suggesties van de chef

Suggestie aperitief

White Negroni 9,50

(Lillet Rosé / Suze / Noble Royal Premium Gin)

De oorspronkelijke Negroni draait om het contrast tussen de halfzoete vermout en de bittere Campari. Hier verschuift de balans. De Lillet Rosé zoekt zelf al het evenwicht tussen bitter, fris en fruitig, en is niet opgewassen tegen de Suze, want in de Franse kruidenlikeur haalt de bittere gentiaan duidelijk de bovenhand. Het resultaat? Heerlijk bitter en nog beter als aperitief dan de klassieke Negroni.

Voorgerechten

Carpaccio van hert / crème van ganzelever / knolselder / rucola 18,50

Gerookte kwartel / witte-koolsalade / portobello 17,50

King crab / tartaar van tomaat / basilicum / sjalot / extra virgin olijfolie 20,50

Hoofdgerechten

Hertenfilet “Grand Veneur” / appeltje / veenbes / knolselder / bospaddenstoelen / amandelkroketten 31,50

Fazantenfilet / witloof / pastinaak / jonge wortel / dronken peertje / amandelkroketten 27,50

Filet van wilde eendenborst / rösti / bospaddenstoelen / witloof / crème van pompoen / honing-tijmsausje 27,50

Tongscharfilet / spinaziepuree / sojascheuten / grijze garnaaltjes / witte wijnsaus 26,50

Nagerechten

Sabayon / bosvruchten / vanille-ijs 10,90

Brownie van pistache / structuren van framboos 9,90



Om u een vlotte bediening te garanderen vragen wij u vriendelijk om vanaf 5 personen uw keuze te beperken tot 4 verschillende gerechten.

Bedankt voor uw begrip.

Voor de kleine honger

Borrelhapjes / tapas

Tapasbordje "De Brasserie" Grissini met Gandaham / zongedroogde tomaten / olijven / ansjovis / pecorino / chorizo

Gemengde warme borrelhapjes (15stuks) calamares, gefrituurde scampistaartjes, bitterballen, vlammekes, kippenboutjes

Bruschetta met tomaten / look / ajuin

Vleesplankje "De Brasserie"

Kindergerechten (tot 12 jaar)

Kinder portie filet pure met frietjes

Kinder hamburger met frietjes

Kipfilet met appelmoes en frietjes

Kinder lasagne

Kinder spaghetti



Pannenkoeken (tussen 15h en 18h)

Pannenkoeken suiker

Pannenkoeken siroop

Pannenkoeken confituur

Pannenkoeken met ijs en warme chocoladesaus

Normandische pannenkoek geflambeerd met Calvados





Lunch kaart (Tot 18 uur)

Pasta's

Huisbereide lasagne

Spaghetti bolognaise

Vegetarische groentelasagne met geitenkaas

Snacks

Toast cannibale

Hamburger / spek / Corsendonk kaas / sla / BBQ saus / frietjes

Wrap / kippenreepjes / sla / currydressing

Authentiek koninginnenhapje

Salades

Salade niçoise met gegrilde verse tonijn

Salade folle
(ganzenlever / tempura scampi / gerookte zalm / Gandaham)

Salade tijgerscampi
(gerookte zalm / mangodressing)

Salade geitenkaas
(gebakken spekjes / appel / honingvinaigrette)

Salade Grand-mère
(spek / kip / champignons / sojascheuten)

Canadese kreeft Belle-Vue (600gr)



Onze salades worden geserveerd met brood.

Voorgerechten


Tomatenroomsoep

Consommé van fazant / garnituur

Terrine van ganzenlever / rozijnenbrioche / vijgen / appel-peren chutney / speculaas

Rundscarpaccio / parmesan schilfers / pijnboompitten / rucola / crème van balsamico

Tonijn op twee wijzen / tartaar / crunchy / granité van appel en Hendrickx gin

Gebakken Sint-Jacobsvruchten / crumble van Gandaham / pompoen / créme van pastinaak

Duo van kaas- en garnaalkroket

Tijgerscampi's "De Brasserie" (pittig)

Tijgerscampi's met lookboter

Wandeling door onze voorgerechtenkaart (per 2 pers)

Oesters nr°2 Grevelingenmeer

Gegratineerde oesters nr°2 “Florentine”

Hoofdgerechten

Vleesgerechten

Steak tartaar (natuur of bereid) / verse frietjes

Mechelse Koekoek / champignons / raap / créme van pompoen / gebakken aardappelen

Stoofpotje van hert / spruitjes / witloof / raap / wortel / amandel kroketjes

Gelakte lamsribben / ratatouille-courgette / gebakken aardappelen

3 Bereidingen van kalfsvlees :
Gebakken kalfszwezeriken / kalfswang / kalfsfilet / witloof / verse kroketten / bospaddenstoelen



Rundsvlees op zijn best

Gegrilde rib eye "Hereford" 4 weken gerijpt (300gr.)

Ierse filet pur (250gr.)

Steak Bordelaise / sjalotten / mergpijp / warme groentjes / verse kroketten


met peperroom, béarnaise, champignonroom of saus "De Brasserie" en verse frietjes



Visgerechten

Tijgerscampi's "De Brasserie" (pittig) / verse linguine

Tijgerscampi's in lookboter / verse frietjes

Reuze gamba’s / fris slaatje / tartaar / verse frietjes

Kabeljauwfilet / wortel / pastinaak / spruit / witte wijnsaus / puree

Gebakken zeetong / slaatje / verse frietjes

Op vel gebakken zeewolf / wortel / prei / courgette / puree / garnalensaus

Canadese kreeft (600gr) / oosterse groentjes / gebakken aardappel

Gegrilde tonijn / paksoi / sojascheuten / cherrytomaatjes / rucola-aubergine pesto / verse linguine

Vispannetje "De Brasserie"




Veggie

Spaghetti met bospaddenstoelen / verse winter truffel

Groentelasagne met geitenkaas

Quinoa / champignons / rucolapesto / fijne groentjes / hummus

Bijgerechten

Huisgemaakte mayonnaise

Gebakken bospaddestoelen

Gemengde sla

Witloofsla

Warme herfst-groenten

Nagerechten


Kaasbordje “De Brasserie”

Huisgemaakte tiramisu met speculaas

Chocomousse

Crème brûlée

Apfelstrüdel met vanille-ijs

Dessertpaletje

Milkshake mokka of vanille

Milkshake banaan

Milkshake chocolade

Café glacé

Coupe dame blanche

Coupe brésilienne

Coupe mokka

Coupe chocolade

Coupe vanille

Coupe advocaat

Trio van sorbet

Kinderijsje

Bananasplit



Supplementen

Warme chocoladesaus

Advocaat