Suggesties van de chef

Suggestie aperitief

Poli Marconi 13,90

Komt uit Italië en is op een ambachtelijke manier gedistilleerd.
De smaakmix is in eerste instantie relatief klassiek te noemen, met als belangrijkste elementen: jeneverbessen, korianderzaad, kardemom en munt. Twee soorten dennen en muskaatdruiven vervolledigen de line-up. Het zijn die laatste twee die in de afdronk komen bovendrijven. De combinatie van botanicals is bijzonder kruidig

Voorgerechten

Gebakken ganzenlever / kroketje van bloedworst / gekarameliseerd appeltje / perenchutney 16.50

Sushi “De Brasserie” 16,50

Hoofdgerechten

Black Angus côte à l’os 800g (per 2p) 32,50 p/p

Konijn / zilver uitjes / gerookt spek / gebakken witloof / kroketten 23.50

Sint-Jacobsvruchten / tongschar / witte wijnsaus / warme groenten / puree 27,50

Nagerechten

Moelleux van chocola / vanille-ijs 10,50

Poire Belle Hélène 9,50



Om u een vlotte bediening te garanderen vragen wij u vriendelijk om vanaf 8 personen uw keuze te beperken tot 4 verschillende gerechten.

Bedankt voor uw begrip.

Voor de kleine honger

Borrelhapjes / tapas

Tapasbordje "De Brasserie" Grissini met Gandaham / zongedroogde tomaten / olijven / ansjovis / pecorino / chorizo

Gemengde warme borrelhapjes (15stuks) calamares, gefrituurde scampistaartjes, bitterballen, vlammekes, kippenboutjes

Bruschetta met tomaten / look / ajuin

Vleesplankje "De Brasserie"

Kindergerechten (tot 12 jaar)

Kinder portie filet pure met frietjes

Kinder hamburger met frietjes

Kipfilet met appelmoes en frietjes

Kinder lasagne

Kinder spaghetti



Pannenkoeken (tussen 15h en 18h)

Pannenkoeken suiker

Pannenkoeken siroop

Pannenkoeken confituur

Pannenkoeken met ijs en warme chocoladesaus

Normandische pannenkoek geflambeerd met Calvados





Lunch kaart (Tot 18 uur)

Pasta's

Huisbereide lasagne

Spaghetti bolognaise

Vegetarische groentelasagne met geitenkaas

Snacks

Toast cannibale

Hamburger / spek / Corsendonk kaas / sla / BBQ saus / frietjes

Wrap / kippenreepjes / sla / currydressing

Authentiek koninginnenhapje

Salades

Onze salades worden met brood geserveerd

Salade niçoise met gegrilde verse tonijn

Salade folle
(ganzenlever / scampi tempura / king crab / Gandaham)

Salade tijgerscampi
(gerookte zalm / mangodressing)

Salade geitenkaas
(gebakken spekjes / appel / honingvinaigrette)

Salade Grand-mère
(spek / kip / champignons / soyascheuten)

Luikse salade
(traag gegaard buikspek / gebakken aardappelen / groene boontjes / mosterdvinaigrette)

Canadese kreeft Belle-Vue (600gr)

Voorgerechten


Tomatenroomsoep

Consommé van ossenstaart

Terrine van ganzenlever / appel / brioche / peperkoek crumble / appel-peren chutney

Rundscarpaccio / parmesan schilfers / pijnboompitten / rucola / crème van balsamico

Tonijn op twee wijzen / tartaar / crunchy / granité van appel en Hendrickx gin

Gegratineerde tomaat-mozzarella

Gebakken Sint-Jacobsvruchten / aardappel-vadouvancrème / prei / sojascheuten

Traag gegaard buikspek / venkelslaatje / krokante ui

Duo van kaas- en garnaalkroket

Tijgerscampi's "De Brasserie" (pittig)

Tijgerscampi's met lookboter

King krab / fijne groentjes / kreeftensoepje

Wandeling door onze voorgerechtenkaart (per 2 pers)

Oesters nr°2 Grevelingenmeer

Gegratineerde oesters nr°2 “Florentine”

Hoofdgerechten

Vleesgerechten

Kalfszwezeriken / traag gegaard buikspek / crème van pastinaak / zilveruitjes / witloof / kroketten

Steak tartaar (natuur of bereid) / verse frietjes

Op vel gebakken Mechelse koekoek / warme groenten / bospaddestoelen / loempia van aardappel

Gelakte lamsribben / ratatouille-courgette / gebakken aardappelen

Osso buco met verse linguine

Gepekeld speenvaken / 3 peperroomsaus / witlooftaartje / kroketten



Rundsvlees op zijn best

Gegrilde rib eye "Hereford" 4 weken gerijpt (300gr.)

Ierse filet pur (250gr.)

T-bone steak (400gr)


met peperroom, béarnaise, champignonroom of saus "De Brasserie" en verse frieten



Visgerechten

Tijgerscampi's "De Brasserie" (pittig) / verse linguine

Tijgerscampi's in lookboter / verse frietjes

Reuze gamba’s / herfst-slaatje / tartaar / verse frietjes

Kabeljauwfilet / groene groenten / limoensausje / pommes chateau

Gebakken zeetong / slaatje / verse frietjes

Grietfilet / fijne groenten / kreeften-mousseline / puree

Waterzooi van Canadese kreeft / julienne groenten / pommes chateau

Snoekbaars / paddenstoelen / saffraansausje / loempia van aardappel

Vispannetje "De Brasserie"

Gegrilde tonijn / krokante groenten / tomaat / kruidige aardappeltjes


Veggie

Vegetarische pastasalade / buffelmozzarella / zongedroogde tomaatjes / rucola / pesto

Groentelasagne met geitenkaas

Spaghetti met bospaddenstoelen / verse winter truffel

Bijgerechten

Huisgemaakte mayonnaise

Gebakken bospaddenstoelen

Gemengde sla

Witloofsla

Warme herfstgroenten

Nagerechten


Kaasbordje “De Brasserie”

Huisgemaakte tiramisu met speculaas

Chocomousse

Crème brûlée

Appelstrudel met vanille-ijs

Chocolade brownie

Milkshake mokka of vanille

Milkshake banaan

Milkshake chocolade

Dessertpaletje

Café glacé

Coupe dame blanche

Coupe brésilienne

Coupe mokka

Coupe chocolade

Coupe vanille

Coupe advocaat

Bananasplit

Trio van sorbet

Kinderijsje



Supplementen

Warme chocoladesaus

Advocaat