Suggesties van de chef

Suggestie aperitief

LOVANIA 7,50

Een traditionele, zeer zachte en kwalitatief hoogstaande aperitiefwijn met intense perzikenaroma's, gemaakt naar een oud Leuvens recept uit de 17e eeuw. Heeft een volle smaak, een mondstrelende zoetheid, is verrassend fris in de neus en blijft lang nazinderen in de mond.

Voorgerechten

Asperges op Vlaamse wijze 15,50

Asperges met gerookte zalm / mousseline / grijze garnalen 18,50

Waterzooi van mosseltjes / venusschelpen / kokkels / look / kruidige witte wijnsaus 16,50

Velouté van asperges 10,50

Hoofdgerechten

Asperges op Vlaamse wijze 25,50

Asperges met gerookte zalm / mousseline / grijze garnalen 29,50

Paarden filet pure / witloofsla / kroketten 30,50

Verse pasta “alla chitarra”/ schelpdieren / fijne groentjes 25,50

Canadese kreeft (600gr) / gebakken asperges / kreeftenmousseline 36,50

Aspergeslaatje / king krab / soft shell 28,50

Nagerechten

Gekoelde sabayon met vliegmango 10,80



Om u een vlotte bediening te garanderen vragen wij u vriendelijk om vanaf 8 personen uw keuze te beperken tot 4 verschillende gerechten.

Bedankt voor uw begrip.

Voor de kleine honger

Borrelhapjes / tapas

Tapasbordje "De Brasserie" Grissini met Gandaham / zongedroogde tomaten / olijven / ansjovis / pecorino / chorizo

Gemengde warme borrelhapjes (15stuks) calamares, gefrituurde scampistaartjes, bitterballen, vlammekes, kippenboutjes

Bruschetta met tomaten / look / ajuin

Vleesplankje "De Brasserie"

Kindergerechten (tot 12 jaar)

Kinder portie filet pure met frietjes

Kinder hamburger met frietjes

Kipfilet met appelmoes en frietjes

Kinder lasagne

Kinder spaghetti



Pannenkoeken (tussen 15h en 18h)

Pannenkoeken suiker

Pannenkoeken siroop

Pannenkoeken confituur

Pannenkoeken met ijs en warme chocoladesaus

Normandische pannenkoek geflambeerd met Calvados





Lunch kaart (Tot 18 uur)

Pasta's

Huisbereide lasagne

Spaghetti bolognaise

Vegetarische groentelasagne met geitenkaas

Snacks

Toast cannibale

Hamburger / spek / Corsendonk kaas / sla / BBQ saus / frietjes

Wrap / kippenreepjes / sla / currydressing

Authentiek koninginnenhapje

Salades

Salade niçoise met gegrilde verse tonijn

Salade folle
(ganzenlever / scampi tempura / king crab / Gandaham)

Salade tijgerscampi
(gerookte zalm / mangodressing)

Salade geitenkaas
(gebakken spekjes / appel / honingvinaigrette)

Caesar salade met krokante kip

Vissersbordje “DE BRASSERIE”
(King krab / Pulpo (Octopus) / gerookte zalm / tartaar van tonijn / Oester nr°2 Grevelingenmeer)

Canadese kreeft Belle-Vue (600gr)



Onze salades worden met brood geserveerd

Voorgerechten


Tomatenroomsoep

Lentebouillon met kip / fijne groentjes

Terrine van ganzenlever / gemarineerde ananas / mango-chutney / brioche

Rundscarpaccio / parmesan schilfers / pijnboompitten / rucola / crème van balsamico

Tonijn op twee wijzen / tartaar / crunchy / granité van appel en Hendrickx gin

Gebakken pulpo (Octopus) / Mediterraans slaatje / tzatziki

Gebakken Sint-Jacobsvruchten / jonge spinazie / beukenzwammen / garnalensaus

Buffelmozzarella / gemarineerde kerstomaat / basilicum / crumble en granité van tomaat / gazpacho

Gegrilde King krab / spirelli groentjes / bouillon van krab

Duo van kaas- en garnaalkroket

Tijgerscampi's "De Brasserie" (pittig)

Tijgerscampi's met lookboter

King krab / fijne groentjes / kreeftensoepje

Wandeling door onze voorgerechtenkaart (per 2 pers)

Oesters nr°2 Grevelingenmeer

Gegratineerde oesters nr°2 “Florentine”

Hoofdgerechten

Vleesgerechten

Kalfszwezeriken / kalfsfilet / wortel / courgette / erwten-crème / kroketten

Steak tartaar (natuur of bereid) / verse frietjes

Gelderse hoenfilet / jonge wortel / mangetout / tuinbonen / pommes pont neuf

Klassieke Italiaanse osso buco met verse linguine

Gelakte lamsribben / ratatouille-courgette / gebakken aardappelen



Rundsvlees op zijn best

Gegrilde rib eye "Hereford" 4 weken gerijpt (300gr.)

Ierse filet pur (250gr.)

T-bone steak (400gr)


met peperroom, béarnaise, champignonroom of saus "De Brasserie" en verse frietjes



Visgerechten

Tijgerscampi's "De Brasserie" (pittig) / verse linguine

Tijgerscampi's in lookboter / verse frietjes

Reuze gamba’s / fris slaatje / tartaar / verse frietjes

Kabeljauwfilet / bloemkool / romanesco / garnalen mousseline / pommes chateau

Gebakken zeetong / slaatje / verse frietjes

Sint-Jacobsvruchten / tongschar / witte wijnsaus / warme lente groenten / puree

Canadese kreeft (600gr) / spirelli groentjes / pommes chateau / schaaldierensoepje

Gegrilde tonijn / paksoi / sojascheuten / mangetout / cherrytomaatjes / rucola-aubergine pesto / verse linguine

Vispannetje "De Brasserie"




Veggie

Vegetarische pastasalade / buffelmozzarella / zongedroogde tomaatjes / rucola / pesto

Groentelasagne met geitenkaas

Quinoa / champignons / rucolapesto / fijne groentjes / hummus

Bijgerechten

Huisgemaakte mayonnaise

Gebakken champignons

Gemengde sla

Witloofsla

Warme lentegroenten

Nagerechten


Cheesecake met rabarber

Huisgemaakte tiramisu met speculaas

Chocomousse

Crème brûlée

Appelstrudel met vanille-ijs

Chocolade brownie

Milkshake mokka of vanille

Milkshake banaan

Milkshake chocolade

Dessertpaletje

Café glacé

Coupe dame blanche

Coupe brésilienne

Coupe mokka

Coupe chocolade

Coupe vanille

Coupe advocaat

Bananasplit

Trio van sorbet

Kinderijsje



Supplementen

Warme chocoladesaus

Advocaat