Suggesties van de chef

Suggestie aperitief

BUBBELS – Chant d’Eole Brut Glas € 10,00 Fles € 57,50

Quévy-Le-Grand – België
Filip Remue, een Belgische wijnboer sinds meer dan 25 jaar gevestigd in de Champagnestreek, heeft in 2010 het Domaine Chant d’Eole opgericht samen met een grote landbouwfamilie uit Bergen. De productie, het resultaat van oeroude knowhow, volgt een traditionele cyclus van oogst tot afsluiten van de fles. En dit heeft geloond! Op de Concours Mondial van dit jaar kreeg deze Brut Blanc de Blancs een gouden medaille in de categorie ‘mousserend’ met meer dan 700 deelnemende wijnen achter zich! Chardonnay met een lichte toets Pinot Blanc. Elegant, perfect in evenwicht, een echte prijswinnaar…

Voorgerechten

Tataki van rundsvlees 14,50
Kort gebakken gemarineerd rundsvlees / wakamé / sesammayonaise / opgelegde gember / rode pepers

Waterzooi van schaaldieren 16,50
mosseltjes / venusschelpen / look / kruidige witte wijnsaus

Klein potje Zeeuwse mosselen 16,50

Hoofdgerechten

Zeeuwse mosselen natuur 26,50

Zeeuwse mosselen look 27,50

Zeeuwse mosselen witte wijn 27,50

Mosselen op Thaise wijze 28,50
paksoi / sojascheuten / citroengras / kokosmelk / koriander / oesterzwammen / gember / rode pepers

Zwaardvis mi-cuit Méditeranée 27,50
olijfjes / tomaat / look / sjalotte / kappertjes / ansjovis / gebakken aardappelen

Reuze Brochette 27,50
Runds / speenvarken / kip / kalfs / chorizo / fris slaatje / 3 koude sausjes / aardappel in de schil

Nagerechten

Blue berry parfait 10,90
blauwe bessen / mini blini / esdoornsiroop

Millefeuille met frambozen 10,90
meringue Italienne / compote van framboos



Graag houden wij rekening met uw speciale wensen, eventuele diëten en allergieën. De samenstelling van onze gerechten kan veranderen.

Om u een vlotte bediening te garanderen vragen wij u vriendelijk om vanaf 5 personen uw keuze te beperken tot 4 verschillende gerechten.

Bedankt voor uw begrip.

Voor de kleine honger

Fingerfood

Grissini met tasty dips
(verschillende homemade pesto’s)

Tapasbordje "De Brasserie"
(Grissini met Gandaham / zongedroogde tomaten / olijven / ansjovis / pecorino / chorizo)

Bruschetta met tomaten / look / sjalot

Gemengde warme borrelhapjes (15 stuks)
(Calamares, gefrituurde scampistaartjes, bitterballen, vlammekes, kippenboutjes)



Pannenkoeken (tussen 15h en 18h)

Pannenkoeken suiker

Pannenkoeken siroop

Pannenkoeken confituur

Pannenkoeken met ijs en warme chocoladesaus

Normandische pannenkoek geflambeerd met Calvados





Kindergerechten (tot 12 jaar)

Kinder portie filet pure met frietjes

Kinder hamburger met frietjes

Kipfilet met appelmoes en frietjes

Kabeljauw met worteltjes en puree

Lasagne

Spaghetti

Lunch kaart (Tot 18 uur)

Pasta's

Huisbereide lasagne

Spaghetti bolognaise

Vegetarische groentelasagne met geitenkaas

Snacks

Toast cannibale

Hamburger / spek / Corsendonk kaas / sla / BBQ saus / frietjes

Wrap / kippenreepjes / sla / currydressing

Authentiek koninginnenhapje

Salades

Salade niçoise met gegrilde verse tonijn

Salade folle
(ganzenlever / tempura scampi / gerookte zalm / Gandaham)

Salade tijgerscampi
(gerookte zalm / mangodressing)

Salade geitenkaas
(gebakken spekjes / appel / honingvinaigrette)

Tomaat garnaal

Caesar salade met krokante kip

Canadese kreeft Belle-Vue (600gr)



Onze salades worden geserveerd met brood.

Voorgerechten


Tomatenroomsoep

Consommé van shiitake / prei / paksoi / dragon

Terrine van ganzenlever / brioche / aardbeien / rozijnen / abrikozen chutney

Rundscarpaccio / parmesan schilfers / pijnboompitten / rucola / crème van balsamico

Tonijn op twee wijzen / tartaar / crunchy / granité van appel en Hendrickx gin

Gebakken Sint-Jacobsvruchten / erwten-crème / witloof / Gandaham

King crab / tartaar van tomaat / basilicum / sjalot / rucola / extra virgin olijfolie

Duo van kaas- en garnaalkroket

Tijgerscampi's "De Brasserie" (pittig)

Tijgerscampi's met lookboter

Wandeling door onze voorgerechtenkaart (per 2 pers)

Oesters nr°2 Grevelingenmeer

Gegratineerde oesters nr°2 “Florentine”

Hoofdgerechten

Vleesgerechten

Steak tartaar (natuur of bereid) / verse frietjes

Op vel gebakken Mechelse Koekoek / wortel / raapjes / witloof / kroketten

Klassieke Italiaanse ossobuco met verse linguine

Gelakte lamsribben / ratatouille-courgette / gebakken aardappelen

Kalfsblanquette / gebakken kalfszwezeriken / jonge wortel / groene asperges / champignons / kroketten



Rundsvlees op zijn best

Gegrilde rib eye "Hereford" 4 weken gerijpt (300gr.)

Ierse filet pur (250gr.)

T-bone steak (400gr)


met peperroom, béarnaise, champignonroom of saus "De Brasserie" en verse frietjes



Visgerechten

Tijgerscampi's "De Brasserie" (pittig) / verse linguine

Tijgerscampi's in lookboter / verse frietjes

Reuze gamba’s / fris slaatje / tartaar / verse frietjes

Kabeljauwfilet / cherry tomaat / groene kruiden / courgette / gebakken krielaardappelen

Gebakken zeetong / slaatje / verse frietjes

Tongscharfilet / king krab / bieslookpuree / bloemkool / broccoli

Canadese kreeft (600gr) / Oosterse groentjes / noedels / consommé van shiitake / gember / citroengras

Gegrilde tonijn / paksoi / sojascheuten / cherrytomaatjes / rucola-aubergine pesto / verse linguine

Vispannetje "De Brasserie" / puree




Veggie

Vegetarische pastasalade / feta / groene pesto / zongedroogde tomaatjes / rucola / pijnboompitten

Groentelasagne met geitenkaas

Quinoa / champignons / rucolapesto / fijne groentjes / hummus

Bijgerechten

Huisgemaakte mayonnaise

Gebakken bospaddestoelen

Gemengde sla

Witloofsla

Warme groenten


Nagerechten

Huisgemaakte tiramisu met speculaas/p>

Chocomousse

Crème brûlée

Apfelstrüdel met vanille-ijs

Dessertpaletje

Huisbereide ijsjes

Coupe vanille

Coupe dame blanche

Coupe advocaat

Coupe brésilienne

Coupe mokka

Coupe stracciatella

Bananasplit

Trio van sorbet

Café glacé

Kinderijsje

Milkshake mokka of vanille

Milkshake banaan

Milkshake chocolade



Supplementen

Warme chocoladesaus

Advocaat