Suggesties van de chef

Voorgerechten

Duo wildpaté 15,50
Eikenblad / vijgen / noten-rozijnentoast / witloof- en uienconfijt

Gerookte eendenborst 16,50
Wiloofslaatje / walnoten / appelmayonaise / granaatappel pitjes

Risotto met bospaddenstoelen 17,50
wildzwijnproscuito

Vissoep met z’n garnituur 11,50


Hoofdgerechten

Rollade van eend 29,50
Bospaddenstoelen / foie gras / pastinaakcrème / pompoen / rillette van eend

Hertenfilet 33,50
Witloof / knolseldercrème / gemarineerde ui / portosaus / gratin aardappelen

Roggevleugel 25,50
Kappertjes / boter / peterselie aardappelen


Nagerechten

Crumble met peer en speculaas-ijs 10,50



Graag houden wij rekening met uw speciale wensen, eventuele diëten en allergieën. De samenstelling van onze gerechten kan veranderen.

Om u een vlotte bediening te garanderen vragen wij u vriendelijk om vanaf 5 personen uw keuze te beperken tot 4 verschillende gerechten.

Bedankt voor uw begrip.

Het hele Brasserie team.

Voor de kleine honger

Fingerfood


Tapasbordje "De Brasserie"
Grissini met Gandaham / zongedroogde tomaten / olijven / ansjovis / pecorino / chorizo

Gemengde warme borrelhapjes (15 stuks)
Calamares / gefrituurde scampistaartjes / bitterballen / vlammekes / kippenboutjes

Bruschetta met tomaten / look / sjalot



Pannenkoeken (tussen 15h en 18h)

Pannenkoeken suiker

Pannenkoeken siroop

Pannenkoeken confituur

Pannenkoeken met ijs en warme chocoladesaus

Normandische pannenkoek geflambeerd met Calvados





Kindergerechten (tot 12 jaar)

Kinder portie filet pure met frietjes

Kinder hamburger met frietjes

Kipfilet met appelmoes en frietjes

Kinderspaghetti

Kinderlasagne



Snacks (Tot 18 uur)

Huisbereide lasagne

Spaghetti bolognaise

Wrap / kippenreepjes / sla / currydressing

Authentiek koninginnehapje

Salades

Salade niçoise met gegrilde verse tonijn
Ansjovis / olijven / eitje / boontjes / rode ajuin / brood

Salade folle
Grijze garnalen / tempura scampi / gerookte zalm / Gandaham / Italiaanse steak tartaar / brood

Salade Grand Mère
Gebakken kip / gerookte spekblokjes / champignons / sojascheuten / brood

Salade geitenkaas
Spek / appel / rozijnen / honing / pijnboompittjes

Voorgerechten


Duo van kaas- en garnaalkroket

Rundscarpaccio
Parmesan schilfers / pijnboompitten / rucola / crème van balsamico

Sint-Jacobsvruchten / king crab
Crème van prei / mousseline

Tomatenroomsoep

Tijgerscampi's "De Brasserie" (pittig)

Tijgerscampi's met lookboter

Tonijn op twee wijzen
Tartaar / cruncy / granité van appel en Hendrickx gin

Hoofdgerechten

Vleesgerechten

Gegrilde rib eye Argentinië 4w gerijpt (300gr.)*

Ierse filet pure (250gr.)*

*met verse frietjes. Sauzen: peperroom, béarnaise, champignonroom of saus "De Brasserie"

Gevulde Mechelse koekoek
Mozzarella / Gandaham / zongedroogde tomaten / basilicum / courgette / aubergine / gebakken aardappelen

Stoofpotje van hert en everzwijn
Spruiten / dronken peertje / pastinaakcrème / kroketten

Steak tartaar (natuur of bereid) / frietjes

Visgerechten

Tijgerscampi's "De Brasserie"
Pittig / verse linguine

Tijgerscampi's in lookboter / verse frietjes

Gegratineerd vispannetje "De Brasserie"
Zalm / kabeljauw / vis van de dag / gamba / julienne groentjes / puree

Kabeljauwfilet
Spinaziepuree / grijze garnalen / gepocheerd ei / saus van schelpdieren

Gebakken zeetong
Hoeveboter / slaatje / verse frietjes




Veggie

Spaghetti met bospaddenstoelen / parmesan / verse truffel

Groentelasagne
Geitenkaas / aubergine / courgette / tomaat

Quinoa
Champignons / gegrilde courgette / tomatade/ fijne groentjes / hummus / feta


Bijgerechten

Huisgemaakte mayonnaise

Gebakken champignons

Gemengde sla

Witloofsla

Warme groenten


Nagerechten

Huisgemaakte tiramisu met speculaas

Chocomousse

Crème brûlée

Kolonel
Citroensorbet / vodka

Kaasbordje “De Brasserie”

Huisbereide ijsjes

Coupe vanille

Coupe dame blanche

Coupe advocaat

Coupe brésilienne

Coupe mokka

Bananasplit

Trio van sorbet

Café glacé

Kinderijsje

Milkshake mokka of vanille

Milkshake banaan

Milkshake chocolade